fbpx

foto | Sediul unei foste școli din capitală va fi reabilitat. Municipalitatea a prevăzut cheltuieli de 15 milioane de lei

Primăria capitalei anunță că sediul fostei Școli generale nr. 6, amplasa în sectorul Botanica, va fi reabilitat. În Bugetul municipal sunt prevăzuți 15 milioane de lei pentru lucrările corespunzătoare.

Administrația orașului planifică să aloce bani pentru renovări și în bugetul pentru 2022. După ce se vor finaliza toate lucrările, instituția urmează să fie repusă în circuitul școlar.

Starea tehnică a imobilului a fost deja evaluată, iar în perioada următoare, un agent economic selectat în bază de concurs va elabora documentația de proiect pentru lucrările de reparație a clădirii. După perfectarea documentației respective, va fi anunțat concurs pentru selectarea agentului economic care va reabilita imobilul.

Primăria precizează că instituția a fost închisă în anul 2012, iar clădirea a fost cedată ulterior Ministerului de Interne. În august 2020, imobilul a fost retrocedat municipalității, pentru a fi utilizat după competență, având în vedere numărul mare de cereri pentru școlarizare în sectorul respectiv.

Foto: Primăria Chișinău

Articole asemănătoare

Back to top button