fbpx

foto | Scafandrii IGSU vor avea echipamente noi: Se vrea diminuarea timpului de reacție la misiunile specifice de salvare din și sub apă

Recent angajații IGSU au beneficiat de 7 seturi de costume de scafandrieri și aparate de respirat pentru realizarea misiunilor subacvatice. Achiziția a fost posibilă în urma implementării Proiectului de consolidare a serviciului de scafandrieri al IGSU, pornind de la solicitarea exprimată de Inspectorat către Agenția de profil RoAid.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Programul se concentrează pe întărirea factorului uman și mărirea bazei logistice în vederea diminuării timpului de reacție la misiunile specifice de salvare din și sub apă, aducerea forțelor de intervenție mai aproape de locul accidentului, dar și crearea unor unități eficiente de gestionarea a situațiilor de urgență.

Odată echipat corespunzător, personalul de salvatori din cadrul subdiviziunilor își vor asuma misiuni de salvare a oamenilor, iar numărul acestora ar putea crește cu fiecare an.
Echipamentele achiziționate în cadrul proiectului urmează să ajungă în Direcțiile situații excepționale Orhei și Soroca, iar salvatorii din subdiviziuni vor interveni în operațiuni de salvare în bazinele acvatice din zonă.

Totodată în baza proiectului scafandrierii vor beneficia de instruire pentru a dobândi abilități de identificare, recunoaștere, extragere și salvare de sub apă a sinistraților, dar și se va operaționaliza în două unități de salvatori serviciul de scafandri pentru executarea misiunilor de salvare.

 

Articole asemănătoare

Back to top button