fbpx

foto | PCRM și Partidul Șor, protest la Ambasada SUA: Nu fiți muți, orbi și surzi la abuzurile guvernării

PCRM și Partidul Șor au organizat un protest la Ambasada SUA. Îndemnul acestora față de misiunile diplomatice acreditate în Moldova: „Nu fiți muți, orbi și surzi la abuzurile guvernării PAS”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Manifestanții și-au exprimat în special nemulțumirea față de indiferența ambasadorilor în ceea ce privește presiunile asupra opoziției parlamentare și plasării în arest în Penitenciarul 13 a deputatului Partidului Șor, unul dintre cei mai importanți lideri ai opoziției, Marina Tauber.

Potrivit protestatarilor, toate aceste abuzuri au loc la indicația directă a președintelui Maia Sandu și a guvernării PAS. Și de această dată, unii protestatari aveau lipită pe gură bandă adezivă, pentru a arăta că PAS închide gura opoziției.

„Ambasadele țărilor occidentale au susținut venirea PAS la conducere, însă acum, la un an de când acest partid a preluat puterea totală în Republica Moldova, aceleași ambasade se prefac că nu văd derapajele, încălcările și modul dictatorial de a conduce al PAS și al Maiei Sandu”, a declarat deputata PCRM, Diana Caraman.

„PAS nu mai reprezintă astăzi cetățenii Republicii Moldova. Potrivit celor mai recente sondaje, PAS și-a pierdut jumătate din electoratul care i-a adus la putere. Guvernarea PAS a generat, într-un singur an, un număr record de crize, a sărăcit populația, a provocat cea mai mare inflație din Europa, mai mare decât în Rusia sau Ucraina, țări implicate în război.

Din cauza lor s-a scumpit gazul, lumina, apa, benzina, motorina, iar prețurile sunt cele mai mare din Europa, raportate la veniturile populației. Singura soluție este demisia”, a precizat Iurie Cuznețov, consilierul fracțiunii parlamentare a Partidului Șor

Protestele în fața misiunilor diplomatice vor continua, spun organizatorii.

Reamintim faptul că, în data de 26 august, sute de membri și simpatizanți ai Partidului Șor și ai PCRM au organizat un protest în fața sediului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button