fbpx

foto | Manifestanții spun că nu li se dă voie să instaleze corturi în curtea Președinției: „Ni se încalcă dreptul constituțional”

Protestatarii au fost împiedicați de polițiști să instaleze corturi în curtea Președinției pentru a protesta non-stop. Potrivit Partidului Șor, organizator al manifestației, oamenii legii „i-au bruscat, intimidat și i-au împins violent pe oameni în stradă”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Manifestanții și-au exprimat indignarea că li se încalcă dreptul constituțional de a protesta și de a instala corturi”, afirmă organizatorii.

Moderatorul protestului, Dinu Țurcanu, a declarat că protestele organizate de Partidul Șor sunt pașnice.

Nu vă lăsați intimidați, nu răspundeți la provocări! Vă rugăm fără violență! Reprezentanții forțelor de ordine fac ceea ce știu mai bine – să intimideze și să bruscheze propriul popor, care a venit să protesteze pașnic. Rușine! Vom cere inițierea unui proces penal împotriva MAI, pentru acțiunile pe care le fac. Se tem de niște corturi. În pofida tuturor, vom protesta în continuare pașnic, non-stop, pentru a da jos actuala putere. Sunteți cu toții așteptați în „Orășelul Schimbării”. Poporul Republicii Moldova a obținut astăzi încă o victorie”, a declarat acesta.

Într-un final, unii protestatari au instalat corturi, în stradă, lângă gardul instituției prezidențiale, iar polițiștii au format câteva cordoane pentru a-i împiedica să avanseze pe scările Președinției.

Amintim că organizatorii protestului au anunțat că vor continua manifestațiile până când, spun ei, guvernarea PAS nu îș va da demisia și vor fi organizate alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate. Aceștia spun că următorul protest se va desfășura duminică, 2 octombrie, de la 15:00, în același loc.

Articole asemănătoare

Back to top button