fbpx

foto | Lucrările de amenajare a scuarurilor de pe str. M. Drăgan și bd. Mircea cel Bătrân, finalizate. Cum arată spațiile publice acum?

Primăria municipiului Chișinău informează că au fost finalizate lucrările de amenajare a celor două spații publice din sectorul Ciocana – de pe str. Maria Drăgan și bd. Mircea cel Bătrân 29, proiecte începute vara trecută.

Spațiul public de pe str. Maria Drăgan, cu viziune panoramică asupra orașului, are o suprafață de 1,2 ha. Proiectul a prevăzut amenajarea cu pavaj a întregii suprafețe a zonei de agrement și instalarea unei balustrade, pe o lungime de 200 de metri. Totodată a fost amenajată zona pietonală, spațiile verzi cu gazon, iluminatul public, precum și mobilierul urban (bănci și coșuri de gunoi).

De asemenea, scuarul dispune de parcări auto și două locuri de joacă pentru copii. Suplimentar proiectului inițial, lângă balustradă au fost instalate trei binocluri stradale, la o distanță de 20 de metri unul față de altul, pentru ca vizitatorii să poată contempla priveliștea orașului, atât pe timp de zi, cât și de seară. Costul lucrărilor este de trei milioane de lei, plus amenajarea binoclurilor – încă 240.000 de lei.

Referitor la cel de-al doilea spațiu public amenajat în sector – scuarul de pe bd. M. cel Bătrân 29, cu suprafața de 0,9 ha: aici au fost amenajate alei pietonale, a fost instalat pavaj și semănat gazon. De asemenea a fost amenajat iluminat public decorativ și mobilier urban, precum și un teren de joacă pentru copii.

Costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 1,8 milioane de lei. Teritoriul respectiv a fost transformat în spațiu public după evacuarea a peste 50 de garaje metalice.

Menționăm că amenajarea scuarului de pe bd. Mircea cel Bătrân 29, dar și a celui de pe str. Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfășurat online.

Autoritățile administrației publice locale Chișinău îndeamnă locuitorii orașului și oaspeții capitalei să folosească cu acuratețe bunurile publice nou instalate, pentru ca acestea să fie utile vizitatorilor cât mai mult timp.

Scuarul M. Drăgan:

Scuarul de pe bd. Mircea cel Bătrân:

Articole similare

Close