fbpx

foto | Lipește un zâmbet pe o problemă din Chișinău: Provocarea lui Dumitru Țîra pentru a identifica defectele capitalei

Fie că e vorba de un parc sau de o stradă mereu îngrijită, probabil fiecare chișinăuian are un loc în capitală care îl face să zâmbească. Pentru ca astfel de zone să fie într-un număr cât mai mare, candidatul la șefia Chișinăului, Dumitru Țîra, a lansat o provocare pentru toți locuitorii acestui oraș.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Împreună cu Acțiunea pentru inițiativă civică „Zâmbește, e gratis. Votează, e important”, candidatul popular european îndeamnă cetățenii să identifice defectele din oraș și să le semnalizeze prin aplicarea unui sticker: „Lipește pe o problemă din Chișinău”.

Astfel, spune pretendentul la șefia capitalei, vor fi avertizate autoritățile despre locurile „unde ei cârpesc în loc să repare, unde ar trebui să fie coș de gunoi, dar nu este, acolo unde s-a promis, dar nu s-a făcut”.

„Care e acel loc în oraș care vă face să zâmbiți? Spații în care vă puteți odihni ochiul, osul și omul din voi. Vrem astfel de locuri să devină cât mai numeroase în oraș, anume din acest motiv vă propunem să ne implicăm activ în identificarea zonelor problematice și semnalarea acestora.

Să dăm un zâmbet de avertizare autorităților… să cerem lucruri și soluții concrete de la viitorul primar, care va fi ales pe data de 20 octombrie și să-i taxăm pe cei care se laudă cu ceea pentru ce noi deja am plătit impozite. Dumitru Țîra împreună cu Acțiunea pentru inițiativă civică „Zâmbește, e gratis. Votează, e important” vă prezintă stickerul care vă poate ajuta să vă exprimați părerea privind problemele orașului Chișinău”, se arată într-o postare.

Astfel, inițiatorii prezintă modalitățile de utilizare și de unde puteți primi acest instrument zâmbăreț de implicare civică.

„Modalitatea de a utiliza acest sticker este simplă și veselă: dezlipiți banda de pe verso și lipiți pe o problemă din Chișinău, indiferent dacă e vorba de drumuri sau subterane distruse, gropi în asfalt, graffiti, locuri vandalizate sau murdare. Să nu fim egoiști, ca mai multă lume să vadă acest semnal. Noi suntem cei care avem un rol important în deciderea viitorului capitalei, de aceea implicarea activă în rezolvarea problemelor este singura modalitate de a schimba ceva cu adevărat”, spun inițiatorii.

Faceți o poză și plasați-o pe o rețea socială pe care o utilizați, folosind hashtag-ul #voteazaeimportant.

Reguli:

1. Nu atacați proprietăți private;

2. Nu lipiți stickere pe instituții de stat și monumente;

3. Lipiți stickere în limita bunului simț, să fie frumos;

4. În momentul în care lipiți stickerul, zâmbiți.☺

Pentru a face rost de un sticker, puteți contacta inițiatorii prin mesaj pe pagină sau la numărul de telefon 068712718.

Articole asemănătoare

Back to top button