fbpx

foto | Îți lasă gura apă doar când te uiți la ele. Gospodinele din Moldova, în toiul pregătirii conservelor pentru iarnă

„Cumpără-ți vara sanie și iarna car” este zicala după care se conduc multe gospodine din Moldova, care în timpul sezonului estival, atunci când grădinile și piețele abundă în fructe și legume, pregătesc conserve pentru perioada rece a anului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În timp ce unele au făcut tradiționalul compot din prune sau caise, altele au mers și mai departe, optând pentru rețete un pic mai sofisticate, cum ar fi roșii deshidratate cu usturoi și rozmarin. De pe rafturile beciurilor moldovenești nu vor lipsi nici roșiile murate, dar și tocănița din roșii, ardei și vinete.

Gospodinele pregătesc și ciuperci marinate, pepene verde murat, dar și porumb marinat – adevărate delicatese, mai ales când afară e zăpadă și vrei să aduci în casă mirosul verii.

Ca de obicei, ZUGO a decis să răsfoiască printre fotografiile cu conserve care îți lasă gura apă doar când le privești, nemaivorbind de gust. Câteva frumuseți îți prezentăm și ție, iar mai multe găsești în comunitatea Gustoșel de pe Facebook.

Foto: Gustosel via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button