fbpx

foto | Întreprinzători…fără acte în regulă. Mai multe persoane, sub vizorul INI

Mai multe persoane care practicau ilegal activitatea de întreprinzător, au fost identificați de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI). Aceștia ar fi oferit servicii clandestine de reparație și restaurare a casetelor de direcție la unitățile de transport rutier, cu obținerea unui profit considerabil.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Poliției, în ultima perioadă prin intermediul rețelelor de socializare, se atestă un număr tot mai mare de anunțuri privind restaurarea acestui component al autovehiculului, în marea majoritate a cazurilor fără efectuarea procedurii de evaluare a conformității sub formă de certificare.

Se atestă importul în țară a unui număr mare de mijloace de transport, care se află într-o stare gravă de avariere, ulterior fiind restaurate cu piese necalitative. Acest lucru pune în pericol viața participanților la trafic.

Oamenii legii îndeamnă cetățenii să fie prudenți la restaurarea acestor casete de direcție și să solicite prestarea acestui serviciu doar de la specialiștii calificați cu eliberarea garanției, iar pentru siguranță se recomandă procurarea pieselor însoțite de acte de proveniență și certificate de conformitate.

Persoanele vinovate riscă răspundere contravențională în baza art.263 Cod contravențional.

Foto: politia.md
Foto: politia.md
Foto: politia.md
Foto: politia.md
Foto: politia.md
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button