fbpx

foto | Elevii moldoveni, premiați la Olimpiada Megapolis de la Moscova. Tinerii au primit de la Igor Dodon „Meritul Civic” și Diplome de Onoare

Mai mulți elevi moldoveni au făcut mândri o țară întreagă după ce au participat, pentru prima dată, la Olimpiada Megapolis de la Moscova, care reprezintă o competiție educațională de talie mondială.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, la ediţia a IV-a a acestui eveniment școlar, lotul reprezentativ al Republicii Moldova s-a plasat pe locul trei. Tinerii au venit acasă cu medalii de aur, argint, bronz, dar și cu experiențe pe măsură.

În acest sens, șeful țării noastre i-a invitat la Președinție pe toți cei care au participat, pentru a le oferi medalia „Meritul Civic” și Diplome de Onoare.

„Am avut o întrevedere cu elevii care au obținut rezultate remarcabile în cadrul „Olimpiadei Megapolis”. Prin Decret al Președintelui Republicii Moldova, pentru rezultate deosebite la disciplinele de studiu, spirit competitiv și atitudine creativă manifestate în procesul educațional și performanțe remarcabile obținute în cadrul concursurilor internaționale, am conferit medalia „Meritul Civic” lui Alexandru Lopotenco, medaliat cu aur la „Olimpiada Megapolis”.

De asemenea, am conferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova elevei Felicia-Daniela Moraru – medaliată cu argint; și următorilor elevi medaliați cu bronz în cadrul Olimpiadei: Cătălin Botezat, Andrei Ciursin, Daniel Efimov și Mădălina Griza.

Le-am exprimat mulțumiri elevilor pentru abnegația și perseverența de care au dat dovadă, urându-le succese remarcabile pe viitor. I-am asigurat de faptul că instituția prezidențială le va oferi susținere și în continuare”, a declarat Igor Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button