fbpx

foto | Drumurile naționale vor fi dotate cu stații meteo rutiere

Drumurile naționale vor fi dotate cu stații meteo rutiere în 15 locații, anunță Administrația de Stat a Drumurilor, marți, 10 ianuarie. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Creșterea intensității traficului rutier atestat în ultima perioadă, precum și impactele asupra economiei și a aglomerărilor înregistrate pe drumuri, au dus la necesitatea folosirii senzorilor cu caracteristici avansate precum și la necesitatea monitorizării condițiilor meteorologice pe drumuri.

Astfel, în scopul eficientizării întreținerii curente a drumurilor, fluidizarea transportului rutier și sporirea siguranței rutiere inclusiv pe timp de iarnă, în 15 locații din rețeaua drumurilor publice naționale se instalează stații meteo rutiere din necesitatea de extindere a sistemului de prognoză şi control pentru condiţiile de trafic. Dispozitivele vor procesa datele meteorologice colectate și stocate, ceea ce ar permite o întreținere minimizată a drumurilor de către specialiștii în domeniu.

Lucrările de instalare a stațiilor meteo rutiere sunt executate de către compania NetSistem cu o valoare contractuală de 9,3 milioane de lei, bani alocați din mijloacele fondului rutier.

Suma prevăzută include transportarea, lucrările de montare, testarea utilajului și instruirea personalului Administrația de Stat a Drumurilor. Sistemele meteo rutiere sunt instalate pe drumurile publice naționale, conform tabelului de mai jos:

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: asd.md

Articole asemănătoare

Back to top button