fbpx

foto | Două conducte de gaze – deteriorate, iar zeci de case – fără acoperiș. Salvatorii au intervenit pentru a înlătura urmările furtunii de ieri

Rafalele de vânt puternic, însoțite de ploi, în seara zilei de 8 octombrie, au provocat prejudicii în mai multe localități din țară. Cele mai afectate au fost locuințele și clădirile care au rămas fără acoperiș.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bunăoară, în satul Boșcana, raionul Criuleni, rafalele au lăsat fără acoperiș Primăriei, dar și biserica din sat. Totodată, din cauza căderii unui arbore, două conducte de gaze naturale au fost deteriorate, fiind necesară intervenția serviciilor specializare. La fel, au fost afectate și locuințele oamenilor.

Prejudicii au fost raportate și în orașul Glodeni, unde vântul a deteriorat circa 60 de foi de ardezie de pe acoperișul unui liceu, iar în satul Cajba condițiile meteo nefavorabile a distrus 107 foii de ardezie și țiglă metalică de pe nouă case de locuit.

Vântul puternic a afectat și acoperișul liceului din localitatea Visoca, raionul Soroca, unde peste 100 foi de ardezie au fost smulse. La fața locului activează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Foto: IGSU

Articole asemănătoare

Back to top button