fbpx

foto | Denis Vieru a fost desemnat „Cel mai bun sportiv al anului 2019” din Moldova. Cine au mai fost nominalizați în top 10?

Sportivi, antrenori, şefi de federaţii, oficiali ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, parteneri şi membri ai Asociaţiei Presei Sportive din Moldova s-au adunat aseară pentru a aduce un omagiu oamenilor care fac sport de performanță.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În TOP 10 au fost nominalizaţi următorii sportivi: Stepan Dmitrov – taekwondo WT; Dan Olaru, Alexandra Mîrca – tir cu arcul; Maxim Cazacu – kickboxing; Tatiana Salcuţan – nataţie; Piotr Ianulov – lupte libere; Zalina Marghiev -Petrivskaia – atletism; Radu Albot – tenis; Anastasia Nichita – lupte; Victor Ciobanu – lupte greco-romane.

MECC a înmânat cea mai aşteptată distincţie a serii, şi anume „Cel mai bun sportiv al anului 2019”. Cu un total de 3630 de puncte, a fost desemnat Denis Vieru, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de judo, Universiada Mondială – locul I, Grand Prix de la Antalya – locul I, Grand Slam (Paris şi Baku) – locul I, Jocurile Europene – locul V.

Festivitatea de premiere a început cu nominalizările presei sportive la capitolul „Personalitatea anului 2019”, fiind menționați Veaceslav Manolachi, preşedinte al Federaţiei Moldovenești a Sportului Studențesc și a Veteranilor Sportului, şi Dorin Damir, președinte FEA. Cea mai bună organizaţie sportivă a fost recunoscută Federația de Judo, iar „Trofeul excelenţei” i-a revenit Federației de Lupte.

Niciun sportiv nu poate deveni mare campion fără susținerea și ghidarea antrenorilor. La nominalizarea „Cel mai bun antrenor al anului 2019” a învins Veaceslav Bacal, judo. Cea mai bună echipă a anului a fost desemnată Naționala de futsal a Moldovei, calificată în runda a doua a Campionatului Mondial.

Sunt oameni pentru care obstacolele vieții nu sunt altceva decât niște provocări ale drumului lor către performanțe. Așadar, la nominalizarea „Sportul – posibilităţi egale” laureat a devenit Oleg Creţul, judo, campion Paralimpic, maestru emerit al sportului.

La nominalizarea „Veteranii Sportului – Masters” au fost menţionaţi Alexandra Marghieva, campioană europeană la atletism, Mihail Malear, campion mondial la judo, Viorel Marinescu, campion mondial la judo, şi Ion Dosca, campion mondial la joc de dame.

Articole asemănătoare

Back to top button