fbpx

foto | Cupa municipiului Chișinău la rugby 5: Rezultatele competiției

Duminică, pe 3 decembrie, în capitală a avut loc Cupa Municipiului Chișinău la Rugby 5, având scopul promovării Rugby-ului, a modului activ și sănătos de viață și motivarea tinerilor la practicarea sistematică și continuă a exercițiilor fizice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipa Universității Tehnice din Moldova (UTM), a câștigat Cupa. Asta după ce a dispus în finală cu Concept cu 6-5. Podiumul a fost completat de echipa SIRIUS, care s-a clasat pe locul trei.

Pe lângă meciurile de seniori masculin au participat și două echipe de fete.

Astfel, prin competiția de astăzi Federația Națională Sportivă de Rugby a încheiat acțiunile sportive pentru anul 2023.

Președintele Federației Sportive Naționale de Rugby, Anatolie Curechi, a menționat importanța promovării probei sportive Rugby prin diversitate sa.

„Rugby 5 reprezintă o competiție – festival care întrunește amatorii balonului oval pentru a concura pentru titlul de echipă campioană. Cupa Municipiul Chișinău la Rugby – 5 este organizată cu scopul promovării probei sportive Rugby, a modului activ și sănătos de viață și motivarea tinerilor la practicarea sistematică și continuă a exercițiului fizic. Împreună dezvoltăm o societate sănătoasă,” a menționat Anatolie Curechi.

Președintele Federației de Rugby a mai menționat că pregătește și o Gală de încheiere a anului, în cadrul căreia vor fi premiați cei mai buni sportivi.

„Am anunțat sportivii că în scurt timp vom face totalurile rezultatelor la toate competițiile și vom organiza Gala anului 2023 în care vom premia atât echipele cât și sportivii care au avut rezulte remarcabile pe parcursul anului ce a trecut,” a declarat Anatolie Curechi.

Igor Mișin, căpitanul echipei naționale de seniori Rugby și antrenorul echipei UTM, după victoria echipei sale de duminică a menționat că aceasta a fost și ultima competiție din acest sezon.

„Astăzi ne-am întâlnit la ultima competiție al acestui sezon. Am jucat rugby 5. Au fost niște meciuri ca la final de sezon, frumoase, distractive, ne-am simțit foarte bine cu toții în teren. Pe această cale mulțumesc tuturor colegilor echipei UTM cu care am ieșit învingători astăzi, dar și tuturor echipelor participante,” a declarat Igor Mișin.

Menționăm că Cupa municipiului Chișinău la rugby 5 este organizată de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport în colaborare cu Federația Sportivă Națională de Rugby.

Evenimentul sportiv a avut loc la Arena de Fotbal pe Plajă a Federației Moldovenești de Fotbal din Parcul „La Izvor” din capitală.

Foto: Federația de Rugby
Foto: Federația de Rugby
Foto: Federația de Rugby

Articole asemănătoare

Back to top button