fbpx

foto | Cinci indieni, obligați să părăsească teritoriul R. Moldova

Joi, 5 ianuarie, în urma măsurilor întreprinse de către ofițerii Biroului migrație și azil al Ministerului Afacerilor Interne (BMA), au fost depistați în situație de ședere ilegală cinci cetățeni ai Indiei. Străinii, având viza de tranzit, au încălcat termenul legitim de aflare pe teritoriul Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Urmare a demersurilor depuse în instanța de judecată, pe numele acestora au fost emise decizii privind luarea în custodie publică cu ulterioara expulzare de pe teritoriul țării.

Astfel, în scopul executării deciziei judecătorești, cetățenii Indiei depistați în situație de ilegalitate au fost escortați la Centrul de plasament temporar al străinilor al BMA, unde vor fi plasați până la îndepărtarea de pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, la ieșirea din țară, pe numele acestora va fi instituită măsura interzicerii intrării în Republica Moldova pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile legii privind regimul străinilor”, se arată într-un comunicat emis de BMA.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii străinilor în Republica Moldova, combaterea migraţiei ilegale și asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil rămân activitățile prioritare ale ofițerilor BMA, care contribuie la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

Foto: BMA
Foto: BMA

Articole asemănătoare

Back to top button