fbpx

foto | Chicu, în discuții cu sindicaliștii: Obiectivele Guvernului corespund cu ale dumneavoastră

Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM). În cadrul întrunirii, părțile au abordat un set larg de subiecte social-economice precum: crearea locurilor de muncă, creșterea salariului minim pe țară, combaterea fenomenului de angajare ilegală și protecția angajaților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Premierul le-a vorbit liderilor sindicali despre Programul de Acțiuni al Guvernului 2020 – 2023, menit să determine modernizarea infrastructurii naționale și atragerea investițiilor, crearea locurilor de muncă stabile în regiunile țării și creșterea bunăstării oamenilor.

„Fenomenul exodului și cel al angajării ilegale pot fi combătute eficient numai prin creșterea numărului de oportunități calitative de angajare. Programul Guvernului are scopul creării condițiilor potrivite pentru investitorii capabili să creeze locuri de muncă stabile în toată țara”, a spus Ion Chicu.

Prim-ministrul s-a pronunțat pentru o comunicare regulată cu reprezentanții CNSM cu scopul identificării soluțiilor echilibrate pentru problemelor confruntate, accentuând că obiectivele social-economice ale Guvernului corespund cu cele formulate de sindicate, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

La rândul său, reprezentanții sindicali au vorbit despre perfecționarea codului muncii și ajustarea acestuia la standardele internaționale.

Articole asemănătoare

Back to top button