fbpx

foto | 20 de instituții de învățământ din R. Moldova vor beneficia de tehnologie de ultimă generație

Douăzeci de școli și licee din Republica Moldova au primit luni, 28 noimbrie, echipamente IT de ultimă generație, din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), în cadrul proiectului Digitalizare în Educație, susținut de Guvernul României. Donațiile valorează aproximativ 840.000 lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipamentele IT donate de DRRM ajung la unitățile de învățământ care nu au bugetul necesar pentru asigurarea unui proces educațional calitativ, care să poată oferi elevilor accesul la informație și metode inovative de predare și învățare. Printre tehnologiile oferite de DRRM se numără: laptopuri, imprimante multifuncționale și table interactive SMART.

„Venim astăzi în susținerea educației din Republica Moldova. Procesul educațional trebuie să își urmeze cursul, mai ales în aceste perioade dificile. Tehnicile de predare trebuie să se adapteze noilor vremuri, să fie completate de tehnologia digitală. Prin digitalizarea celor 20 de școli din Republica Moldova aducem viitorul mai aproape de elevi. Vă doresc să folosiți aceste echipamente cât mai bine pentru ca să avem rezultatele pe care le așteptăm cu toții”, a declarat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

Ministrul Educației și Cercetării din Republica Moldova, Antaloie Topală, a mulțumit guvernului României pentru donațiile făcute instituțiilor de învățământ din țara noastră, menționând că acesta este primul pas spre digitalizarea unui proces educațional calitativ în Republica Moldova.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ceremonia de semnare a actului de donație a avut loc la Casa Guvernului în prezența reprezentanților celor 20 de instituții de învățământ beneficiare. Prin donarea acestor echipamente, DRRM urmărește stimularea prezenței la cursuri a elevilor și reducerea abandonului școlar, precum și îmbunătățirea eficienței procesului de predare-învățare pe baza utilizării tehnologiei de ultimă generație, inclusiv pentru elevii din medii defavorizate.

Articole asemănătoare

Back to top button