fbpx

Fostul șef de la CFM, Iurie Topală, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova (CFM), Iurie Topală, extrădat anterior din Belgia, rămâne în arest preventiv pentru alte 30 de zile. Anunțul a fost făcut joi, 1 decembrie, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Încheierea a fost pronunțată în după amiaza zilei de miercuri, la solicitarea procurorior PCCOCS, de către Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana).

Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea accelerării trimiterii dosarului în judecată, timp în care persoana se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Amintim că ex-șeful CFM este cercetat penal conform art. 190, alin.5 (Fraudă), art. 191, alin. 5 (delapidarea averii străine), art. 325, alin. 2 (coruperea activă), art.327, alin. 1 (abuzul de putere sau abuzul de serviciu).

Pe 11 ianuarie 2022, autoritățile belgiene l-au reținut pe Iurie Topală la aeroportul „Gosselies – Charleroi” din Belgia. În câteva zile acesta urmează a fi deferit autorităților din Republica Moldova.

Citește și: Fostul șef al CFM rămâne în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13. CA a respins contestația avocaților

Articole asemănătoare

Back to top button