fbpx

Fostă ministră a Sănătății, arestată preventiv pentru 30 de zile

Șefa Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS), Svetlana Cebotari, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Fosta ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din perioada guvernării democrate se află la penitenciarul nr. 13.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, în arest la domiciliu pentru 30 de zile au fost plasați un jurist al CRTS, precum și vicedirectorul Agenției Achiziții Publice (AAP).

Informația a fost confirmată pentru ZUGO de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Precizăm că Svetlana Cebotari a fost reținută luni, 7 iunie, în urma perchezițiilor efectuate de Procuratura Anticorupție (PA). Procurorii au bănuieli rezonabile privind trucarea licitațiilor în domeniul efectuării transfuziei sângelui.

Concomitent, PA a inițiat o urmărire penală suplimentară în privința unui agent economic pentru tentativă de escrocherie.

În concret, în participație cu conducerea CRTS, acesta ar fi organizat instalarea unui aparat de plasmafereză în incinta Spitalului municipal din Bălți, care urma a fi finanțat din fonduri externe, însă, în realitate, fără a fi importat, respectivul utilaj medical a fost preluat de la CRTS.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală efectuate astăzi, procurorii au reținut trei persoane. Este vorba despre șefa CRTS și juristul acesteia, precum și un vicedirector al Agenției Achiziții Publice.

Articole asemănătoare

Back to top button