fbpx

Fă o vizită la muzeu! Expoziție de fotografie documentară „Drumul independenței”, a maestrului Mihai Potârniche

Expoziția de fotografie documentară „Drumul Independenței”, cu peste de 30 de lucrări semnate de maestrul fotograf Mihai Potârniche, va putea fi admirată la Muzeul de Istorie din capitală, în Sala Panoramică.

Evenimentul este organizat de Muzeul Orașului Chișinău, sub patronatul Direcției Cultură a Consiliului municipal Chișinău, în colaborare cu autorul Mihai Potârniche și în parteneriat cu Secția științe sociale, economice, umaniste și arte a Academiei de Științe a Moldovei și este consacrat aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Mihai Potârniche este un profesionist în arta conservării patrimoniului cultural și al muzeografiei. Pentru lucrarea „Republica Moldova. Patrimonial”, artistul a fost decorat de Ministerul Culturii cu premiul „Ștefan Ciobanu”.

Maestrul surprinde imagini care, ulterior, pot deveni capitole în cărțile de istorie, din care se va cunoaște despre cântăreții limbii române, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, poetul Grigore Vieru, poetesa Leonida Lari, Podul de Flori peste Prut, Declarația de Independență, despre războiul din Transnistria ș.a.

Expoziția include cca 35 de fotografii și va fi deschisă până la 26 septembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button