fbpx

Există sau nu riscul ca de joi să rămânem fără gaz? Răspunsul prim-ministrei

Prim-ministra Natalia Gavrilița a fost întrebată, în cadrul unui briefing de presă, dacă există riscul ca R. Moldova să rămână fără gaz. Aceasta a declarat că „nu putem ști până în ultimul moment care va fi răspunsul final a Gazprom, de aceea Guvernul este gata pentru toate scenariile”. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Moldovagaz estimează că va avea un deficit de lichiditate, aproximativ 30 de milioane de dolari. Guvernul, împreună cu Moldovagaz, a discutat opțiunile: despre posibilitatea de amânare a plăților pentru Energocom, pentru gazele procurate în toamna anului trecut, posibilitatea amânării TVA. Oricum însă rămâne o anumită sumă…

Suntem în discuții cu Gazprom ca aceste devieri financiare negative să fie accceptate până la o revizuire regulamentară a tarifelor. În același timp, noi nu putem ști până în ultimul moment care va fi răspunsul final a Gazprom, de aceea suntem gata pentru toate scenariile. Avem mai multe soluții în caz de necesitate…”, a declarat Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a fost întrebată și despre care sunt soluțiile Guvernului.

„În dependență de răspuns, vom veni inclusiv cu declararea stării de urgență și măsuri țintite care nu pot fi luate în contextul obișnuit”, a adăugat Gavrilița.

Articole asemănătoare

Back to top button