fbpx

Escroci imobiliari, deferiți justiției: Ar fi profitat de săraci și de persoane cu dizabilități psihice, lăsându-i fără imobile

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a două persoane pentru săvârșirea a trei episoade de escrocherie, în proporții deosebit de mari, în sumă de 625.710 lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Învinuiții deferiți justiției sunt persoane cu vârstele între 30-50 ani.

Procurorii precizează că până în prezent în privința a altor trei complici au fost pronunțate deja sentințe definitive de condamnare, aceștia executând pedeapsa cu închisoare.

Așadar, potrivit circumstanțelor cazului, în luna decembrie 2018, procurorii PCCOCS au efectuat percheziții și rețineri în scopul anihilării unei rețele bine organizate de escroci imobiliari.

Prin urmare, potrivit materialelor cauzei, s-a fost stabilit că, în perioada anilor 2008-2016, un grup criminal organizat, bine structurat, compus din femei și bărbați, cu vârsta cuprinsă între 20-50 ani, au creat o schemă criminală, prin care selectau persoane social-vulnerabile sau cu dizabilități psihice din mun. Chișinău, care aveau în proprietate bunuri imobile și aveau datorii acumulate la utilități.

Concomitent, făptuitorii le promiteau victimelor un trai mai bun, garantând acestora alte locuințe de trai în localitățile rurale din Republica Moldova, cu achitarea integrală a datoriilor acumulate la serviciile comunale.

În continuare, membrii grupului criminal organizat, prin falsificare de documente, se prezentau la birourile notariale din mun. Chișinău, unde în bază de procură, înstrăinau imobilele, cauzând victimelor daune materiale în proporții deosebit de mari.

Menționăm că, la moment se întreprind acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea și a altor persoane implicate în această schemă infracțională.

Articole asemănătoare

Back to top button