fbpx

Elevii moldoveni au cucerit medalii de aur și bronz la un concurs internaționat de informatică

Încă trei medalii în palmaresul Republicii Moldova. De această dată, performanța a fost atinsă de elevii moldoveni în cadrul concursului ”International Autumn Tournament in Informatics”. Concursul de informatică s-a desfășurat în perioada 23 noiembrie – 26 noiembrie, în orașul Șumen din Bulgaria.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Câștigătorii celor trei medalii sunt Victor Vorona, Veaceslav Guzun și Mihai Eșanu. Anunțul a fost făcut de profesorul Sergiu Corlat, în cadrul unuei postări de pe pagina sa de Facebook.

„Facebook-ul mă întreabă la ce mă gândesc. Păi la ce te mai poți gândi sâmbăta seara, după încă o competiție încheiată? Că informaticienii noștri sunt excepționali, dacă în lupta cu cei mai temuți (dar nu pentru noi) concurenți din optsprezece țări din Europa, Asia, America și Africa au obținut două medalii de bronz și o medalie de AUR!!!!! Bravo, Victor Vorona, bravo Guzun Veaceslav, bravo Mihai Eșanu! Bravo pentru toți ceilalți membri ai echipei, care au luptat pentru victorie până în iultima secundă numărată de cronometrul concursului.

Bravo Sandu Andrei, Andrei Braicov, Angela Globa, – liderii echipelor cu participare on-line. Sincere mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă participarea echipelor din Republica Moldova la cel mai complicat și dur concurs de programare – ”International Autumn Tournament in Informatics” – nu voi da nume și titluri, sunt bine cunoscuți în Moldova. Și da, începeți pregătirile pentru cea de a VI-a ediție de ”Game of Code” – Crăciunul se apropie!”, se arată în postarea profesorului.

Menționăm că în cadrul concursului au participat elevi din optsprezece țări din Europa, Asia, America și Africa.

Articole asemănătoare

Back to top button