fbpx

Duc tratative la Moscova referitoare la prețul gazului rusesc: Igor Dodon și Vadim Brînzan au discutat cu șeful „Gazprom”

În cadrul vizitei de lucru la Moscova a președintelui Igor Dodon, acesta, împreună cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, consilierii prezidențiali Ion Chicu și Aureliu Ciocoi, dar și noul președinte al Consiliului de administrație al S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban, au avut o întrevedere cu Alexey Miller.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Împreună cu cel din urmă, președinte al Consiliului de Administrare al companiei „Gazprom”, autoritățile au examinat perspectivele de cooperare în sectorul energetic.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon a precizat că un accent aparte a fost pus pe condițiile de livrare a gazului rusesc în Moldova.

„În special ne-am referit la măsurile necesare de luat pentru a evita creșterea prețului la gaze pentru consumatorii din Moldova”, a scris șeful statului.

Totodată, au fost abordate și subiecte referitoare la încheierea unor noi contracte de furnizare a gazelor naturale către Moldova și tranzitul lor pe teritoriul țării noastre, începînd cu 1 ianuarie 2020, dat fiind faptul că, contractele semnate în acest sens anterior de SA „Gazprom” și SA „Moldovagaz”, expiră la finele anului 2019.

„L-am invitat pe dl Miller să participe la ediția a II-a a Forumului Economic Moldo-Rus, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 20-21 septembrie. În aceleași zile, va avea loc și o ședință a Consiliului de administrație a SA „Moldovagaz” și a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică.

Astfel, prezența președintelui „Gazprom” la Chișinău va contribui la un dialog mult mai consistent dintre țărle noastre în cele mai importante chestiuni ce țin de economie și energetică”, a conchis președintele.

Articole asemănătoare

Back to top button