fbpx

Dosarul deputaților transfugi: Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Violeta Ivanov, cercetată pentru îmbogățire ilicită

Fosta deputata Violeta Ivanov, reținută în dosarul celor 13 ex-parlamentari transfugi și cercetată pentru îmbogățire ilicită, va rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, vineri 18 februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Contactată de ZUGO, procurora responsabilă de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale (PG), Mariana Cherpec, ne-a comunicat că Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu în privința fostei deputate Violeta Ivanov cu încă 30 de zile.

„Prin încheierea judecătorului de instrucție din cadrul Judecătoriei Chisinau sediul Ciocana din 18 februarie, s-a dispus prelungirea măsurii preventive sub forma de arest la domiciliu aplicata în privința ex-deputatei Violeta Ivanov, pe un termen de 30 zile. Decizia instanței este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chisinau, în termen de trei zile”.

Amintim că pe 10 februarie, Violeta Ivanov a fost plasată în arest la domiciliu pentru 20 de zile, termenul incluzând și timpul în care aceasta s-a aflat în detenție la Centrul Național Anticorupție (CNA).

Miercuri, 2 februarie, ofițerii Serviciului Informații și procurorii anticorupție au descins cu mai multe percheziții la domiciliile mai multor foști deputați din Parlamentul R. Moldova, printre care și Violeta Ivanov. Perchezițiile se efectuează în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

Ulterior, magistrații Judecătoriei cu sediul Ciocana au admis cererea procurorilor de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pentru patru foști deputați vizați în dosar.

Astfel, Violeta Ivanov și Sergiu Sîrbu au fost trimiși în izolator pentru 20 de zile, iar Vladimir Vitiuc și Anatolie Zagorodnîi au primit câte 30 de zile de arest preventiv.

Miercuri, 9 februarie, Ivanov a fost eliberată din izolator pentru a participa la înmormântarea mamei sale. Aceasta a fost însoțită de Poliție.

Articole asemănătoare

Back to top button