fbpx

Dosarul Ceaus: Procurorii moldoveni trimit un bănuit pe scaunul acuzaților

Procurorii moldoveni trimit pe banca acuzaților un moldovean suspectat că ar fi participat la răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Inculpatul are 30 de ani și a făcut serviciul militar în forțele speciale naționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta muncea în Ucraina în calitate de agent de pază al unui local, iar în februarie ar fi fost racolat de grupul de persoane implicate în activitățile infracționale. Individul ar fi adunat mai multe informații despre domiciliul, modul de viață și itinerarele zilnice ale membrilor familiei fostului judecător ucrainean, apoi le-ar fi transmis comanditarilor.

Ulterior, el ar fi identificat mai multe imobile pe care le-a închiriat și ar fi achiziționat trei mijloace de transport pe care le-a pus la dispoziția presupușilor autori ai crimei. Ultimii ar fi cetățeni străini și ar fi folosit bunurile pentru răpirea lui Ceaus și al agentului lui de pază.

Anterior, inculpatul a fost reținut și plasat în arest preventiv. Recent, acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii și continuă să fie cercetat penal în arest la domiciliu, sub supravegherea Poliției, cu aplicarea unui șir de măsuri restrictive.

Conform Procuraturii, prezenta cauză a fost disjunsă din dosarul de bază, ce-i vizează pe restul figuranților, cu privire la care investigațiile sunt în continuă desfășurare. Oamenii legii au adresat autorităților din Ucraina mai multe cereri de comise rogatorie, corespunzător etapelor de avansare a investigațiilor coroborate cu informațiile expuse publicului larg. Până la moment, însă, responsabilii din țara vecină nu au venit cu o reacție oficială.

Potrivit legii Republicii Moldova, răpirea a două sau mai multe persoane se pedepsește cu închisoare de la șase la 10 ani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button