fbpx

Dorin Damir rămâne la penitenciarul nr. 13. Ultima decizie a instanței

Șeful Asociației FEA Moldova, Dorin Damir rămâne, în arest. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații de la Judecătoria Ciocana, care a prelungit termenul de arestare preventivă cu 30 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit procurorilor PCCOCS, acesta e cercetat în continuare în dosarul angajărilor fictive în cadrul fostei Direcții nr. 5 a MAI, iar scopul măsurii solicitate constă în evitarea eschivării de la justiție și influențării martorilor, astfel încât să fie asigurată eficiența investigațiilor.

Precizăm că Dorin Damir, finul ex-liderului PDM, Vlad Plahotniuc, este acuzat de cinci componente de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Acesta a fost reținut pe 5 iulie curent, într-o zi cu șeful IP Bălți, Vladimir Cojocaru, și cu un inspector al Poliției de Frontieră.

Cei trei au fost reținuți în urma mai multor percheziții desfășurate de procurori, în colaborare cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button