fbpx

Dorin Chirtoacă a fost achitat în dosarul parcărilor cu plată

Fostul primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost achitat în dosarul parcărilor cu plată. Anunțul a fost făcut de acesta pe rețelele de socializare. Potrivit lui Chirtoacă, magistrații au citat în decizia expusă că „s-au comis derogări de la principiul loialității administrării probelor și cel al aflării adevărului”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Instanța de judecată, judecătorul Alexandru Negru, mi-a dat dreptate – am fost achitat. Însă nu este vorba doar despre aceasta, ci despre faptul că intanța a constatat fabricarea dosarului și a incriminat procuratura”, a informat Dorin Chirtoacă.

Sentința nu este definitivă și irevocabilă, aceasta urmând a fi contestată de către acuzatorul de stat.

Amintim că cauză penală a fost expediată în instanța de judecată în luna iulie 2017, învinuirea fiind formulată în faptul că, Dorin Chirtoacă, exercitând funcția de primar general al municipiului Chișinău, a săvârșit prin participație în calitate de autor infracțiunea de trafic de influență, fiind semnat contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria municipiului Chișinău și nerezidenta EME Parkleitsystem GmbH, în lipsa aprobării proiectului de contract de către Consiliul Municipal Chișinău.

De asemenea, Dorin Chirtoacă este învinuit de comiterea, prin participație în calitate de autor infracțiunea de corupere pasivă. Acesta, în perioada lunilor iulie-decembrie 2016 și februarie 2017, a avizat pozitiv șase certificate de urbanism pentru proiectare a parcărilor conform contractului de parteneriat public-privat nominalizat supra.

Totodată, în calitate de remunerație ilicită a reprezentat 26% din capitalul social al companiei care urma a fi desemnată câștigătoare, în schimbul inițierii și ulterior susținerii proiectului, acestea urmând a fi partajate egal cu un alt participant.

Reamintim că prin Decizia din 30.01.2018 a Colegiului Penal Lărgit, a fost menținută sentința de condamnare a inculpatului Gamrețki Igor, fiind indicat că ,,Potrivit lucrărilor dosarului, se atestă că, acțiunile inculpatului Gamrețki Igor au fost încadrate în baza art. 326 al.(3) lit.a) CPRM, în cele din urmă fiind justificat condamnat pentru săvîrșirea infracțiunii de trafic de influență, cu primirea de bunuri sau avantaje în proporții deosebit de mari”.

Articole asemănătoare

Back to top button