fbpx

Doi observatori s-au certat, iar o femeie a aplicat ștampila „votat” și pe buletinele soțului. Ce incidente a mai înregistrat Promo-LEX până la această oră?

Până la această oră, observatorii Promo-LEX au înregistrat peste 320 de rapoarte de incidente. Printre cele mai frecvente încălcări se numără agitația electorală în ziua alegerilor și amplasarea publicității concurenților electorali în preajma secției de votare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La o secție de votare din capitală, doi observatori ai concurenților electorali s-au certat. Aceștia ar fi utilizat cuvinte necenzurate, iar după observația făcută de președintelui BESV, conflictul a fost depășit.

La o altă secție de votare din capitală, doi alegători, soț și soție, au primit buletinele de vot. Femeia însă le-a luat  și pe cele ale bărbatului cu ea în cabină și a aplicat pe toate ștampila „votat”. Ulterior, aceasta și-a motivat fapta, precizând că soțul ei este orb.

Printre alte încălcări înregistrate se numără 2 cazuri de intimidare a observatorilor, 11 cazuri de prezență a publicității candidaților în apropierea secțiilor de votare, 12 cazuri de agitație electorală, 3 presupuse cazuri de cumpărare a voturilor, 3 cazuri de transportare organizată a alegătorilor, 6 cazuri de acte de violență, 9 situații în care în cabina de vot nu se afla o singură persoană, 6 cazuri de probleme de funcționare a programului SIAS Alegeri, 20 de situații în care s-au depistat greșeli în listele electorale și 7 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot.

Articole asemănătoare

Back to top button