fbpx

Doi indivizi, reținuți pentru organizarea migrației ilegale. Unul dintre aceștia este un fost polițist de frontieră

Procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale
(PCCOCS), oficiul Sud, de comun cu polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud, au reținut marți, 29 noiembrie, două persoane bănuite de organizarea migrației ilegale pentru mai mulți cetățeni ucraineni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit datelor din dosar, trei dintre aceștia au oferit în total suma de 16.700 de dolari, pentru a putea fi aduși ilegal în Moldova și ulterior să le fie efectuată intrarea legală pe teritoriul Moldovei în sistemul informațional a datelor privind traversarea frontierei de stat.

Oameni legii au inițiat cercetările în octombrie 2022. Bănuitul care avea rolul de transportator are vârsta de 59 de ani. Ulterior cazării lor, avea loc legalizarea șederii lor în Moldova, prin intermediul unui fost angajat al Poliției de Frontieră, la punctul de trecere a frontierei „Giurgiulești-Reni”. Acesta are vârsta de 42 de ani și s-a eliberat recent din funcția deținută.

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, persoanele vizate în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Articole asemănătoare

Back to top button