fbpx

Dodon și Lukașenko și-au dat întâlnire în Belarus. O delegație parlamentară din R. Moldova, prezentă la Minsk

Socialistul Igor Dodon s-a întâlnit, miercuri, 5 mai, cu președintele Belarusului, Alexander Lukașenko. În același timp, președinta Legislativului, ZInaida Greceanîi, împreună cu o delegație de deputați, de asemenea, se află în Belarus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din delegație fac parte deputații și  Vasile Bolea, Radu Mudreac, dar și Ion Perju, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

În același timp, vizita a fost confirmată de Dodon pe rețelele de socializare.

În cadrul vizitei de lucru de două zile în Republica Belarus, am avut o întrevedere foarte productivă cu șeful statului, Aleksandr Lukașenko, un vechi și sincer prieten al țării și al poporului nostru.
Am discutat chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale, am subliniat dinamica pozitivă a evoluției raporturilor comercial-economice, constatând cu satisfacție faptul că Belarus rămâne unul dintre cei mai mari importatori ai produselor agroindustriale moldovenești. În această ordine de idei, am exprimat domnului Lukașenko gratitudinea pentru participarea activă a întreprinderilor belaruse în dezvoltarea transportului și infrastructurii din țara noastră, în primul rând, din capitală”, a scris Dodon.

ZUGO amintește că, anterior, Dodon a declarat că Lukașenko „este un exemplu” pentru el.

Alexandr Lukașenko a câștigat alegerile prezidențiale din 2020. Rezultatul scrutinului a stârnit proteste în masă, în toată țara. Manifestanțiile au degenerat în violențe aplicate de forțele de ordine cetățenilor.

Drept urmare, atât Uniunea Europeană, cât și Statele Unite ale Americii au impus sancțiuni, drept urmare a acțiunilor înterprinse de puterea de la Minsk.

Articole asemănătoare

Back to top button