fbpx

doc | Victor Chironda va contesta autorizația de demolare a Hotelului Național și va depune un demers la CNA

Victor Chironda va contesta autorizația de demolare a Hotelului Național și va depune un demers la Centrul Național Anticorupție (CNA). Viceprimarul Chișinăului va cere examinarea legalității acțiunilor unor funcționari de la Direcția Generală Urbanism, Arhitectura și Relații Funciare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În pofida sesizărilor mele privind încălcările de procedură și depășirea atribuțiilor de serviciu din partea executorilor, constat că Autorizația de desființare a Hotelului Național totuși a fost emisă. De parcă nu erau suficiente neconformități în acest proces, funcționarii de la direcția arhitectură au înregistrat autorizația în baza de date cu o dată din urmă”, susține Victor Chironda.

Amintim că, pe 15 iunie, viceprimarul capitalei Victor Chironda a solicitat ca Svetlana Dogotaru să fie suspendată din funcția de arhitect-șef a orașului Chișinău.

De asemenea, Chironda a cerut inițierea unei proceduri de anchetă în adresa ei și a executorilor care ar fi falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11 martie 2021, contribuind astfel la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național.

„Această situație o văd ca una de sorginte politică, o încercare de a primi o ofertă pe lista vre-unui partid cu șanse de trecere în parlament. Acolo e mult mai interesant decât la primărie, unde trebuie să muncești mai mult decât să vorbești”, a reacționat Dogotaru, la solicitarea viceprimarului de a fi suspendată din funcție.

Amintim că pe 30 martie 2021, Pretura sectorului Centru a făcut anunț despre consultări publice de demolare a hotelului Național și de construcție a unui complex multifuncțional în locul acestuia.

Articole asemănătoare

Back to top button