fbpx

doc | Unde putem pleca cu test negativ sau certificat de vaccinare? Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat alertele de călătorie, emise în contextul pandemiei. Așadar, unele state relaxează anumite restricții, iar în altele rămâne interzis accesul pentru moldoveni deocamdată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bunăoară, potrivit misiunii diplomatice a României, de pe 1 iunie se anulează restricțiile privind intrarea în țara vecină a cetățenilor străini și apatrizilor. Prin urmare, cei din Republica Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot trece, indiferent de scopul călătoriei, însă cu anumite condiții de ședere.

În același timp, alte state le permit străinilor să intre pe teritoriului lor, chiar dacă nu sunt imunizați, dar dețin contract de muncă, permis de ședere sau alte acte corespunzătoare. La fel, deținătorii cetățeniei unui stat membru al Uniunii europene sunt îndemnați să consulte datele operative ale autorităților europene pe platforma Re-Open.

De asemenea, pentru siguranța cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare, suplimentar contactelor misiunilor diplomatice, Ministerul de Externe comunică despre funcționare unui Centru de Apel. Moldovenii din țară pot apela gratuit la 080090990, iar cei din străinătate trebuie să formeze numărul +37322788722. Operatorii au program de luni până vineri, între 08:00 – 17:00 (ora Republicii Moldova). În afara acestui grafic conaționalii pot expedia un mesaj prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.

04.06.2021 – Alerte de călătorie COVID_19, MAEIE RM by ZUGO on Scribd

Articole asemănătoare

Back to top button