fbpx

doc | Proiectul de decizie a Parlamentului privind instituirea stării de urgență pentru două luni. Ce măsuri prevede?

Proiectul de decizie a Parlamentului privind instituirea stării de urgență a fost deja elaborat. Documentul prevede instituirea măsurii de pe 1 aprilie până pe 30 mai.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, Comisia pentru Situații Excepționale poate decide în perioada indicată închiderea hotarelor, instituirea unui regim special de circulație în interiorul țării, stabilirea unui regim special de lucru pentru toate entitățile, introducerea carantinei, interzicerea evenimentelor, raționalizarea consumului produselor de strictă necesitate, introducerea unor reguli speciale de utilizare a mijloacelor de telecomunicații, dar și alte măsuri.

Precizăm că, marți seară propunerea de a fi instituită starea de urgență a fost  anunțată de Guvern. Ulterior, s-a stabilit că la 14:00 deputații se vor întruni, însă nu s-a menționat care sunt subiectele ce urmează a fi dezbătute.

Miercuri, în Monitorul Oficial a apărut decretul semnat de Maia Sandu pe 26 martie, care prevede implicarea Armatei Naționale în eventualitatea decretării stării de urgență.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button