fbpx

doc | Fără careuri lungi și discursuri politice. Cum se va desfășura primul sunet în acest an?

Careurile școlare nu trebuie să fie mai lungi de 45 de minute și nici să conțină ingerințe politice. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un ordin în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul a fost semnat de secretara de stat Valentina Chicu și publicat de ministra Liliana Nicolăescu-Onofrei. Potrivit documentului, primul sunet se va desfășura pe 2 septembrie, iar decizia privind modul de organizare al manifestațiilor dedicate începerii unui nou an școlar va aparține administrației fiecărei instituții în parte.

În cazul în care vor fi organizate careuri, acestea nu trebuie să depășească 45 de minute. La fel, în document se menționează că orice tip de activitate va începe cu onorarea simbolurilor de stat, iar discuțiile cu caracter politic nu vor fi admise.

„Suntem siguri că libertatea de a decide va aduce sute de modele de proiecte didactice care ar putea fi împărtășite apoi cu toți cei interesați. Un simplu exemplu: în fiecare localitate există oameni care au participat la Marea Adunare Națională, care au trăit acele clipe. De ce să nu fie ei oaspeții elevilor la prima lecție, o lecție de istorie orală? Aceasta este doar o singură idee. Mai pot fi nenumărate alte idei. Creativitate în abordare, motivație pentru învățare, punerea în valoare a colaborării pentru obținerea succesului – acestea și orice alte subiecte sunt mai mult decât binevenite pentru începutul de an școlar”, spune ministra Educației.

Articole asemănătoare

Back to top button