fbpx

doc | Directorul CNA, înlăturat de la șefie. Parlamentul a constatat „o activitate ineficientă”

Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Ruslan Flocea, a fost înlăturat din funcție. Decizia a fost luată în cadrul ședinței plenare de astăzi, 18 noiembrie, fiind susținută de 56 de deputați din Partidul Acțiune și Solidaritate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit raportului de evaluare a CNA, prezentat de deputata PAS Olesea Stamate, în perioada 2009-2020 activitatea instituției a fost ineficientă în combaterea și prevenirea corupției. În raport a fost inclusă recomandarea de a-l demite pe Flocea, dar și necesitatea restructurării Centrului Național Anticorupție și a Procuraturii Anticorupție.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, s-a revoltat și a declarat că aceste acțiuni nu pot fi numite „reformă a justiției”. De asemenea, a reiterat că Flocea a fost numit în funcție în urma unui concurs.

Ruslan Flocea nu s-a prezentat la ședința Parlamentului. Totuși, prin intermediul unei declarații pentru presă, Flocea a spus că nu are rost să își prezinte argumentele, dat fiind faptul că decizia a fost deja luată.

ZUGO amintește că Ruslan Flocea a fost numit în funcție în iulie 2019, pe o perioadă de cinci ani. Instituirea în funcție a fost confirmată prin decret prezidențial, semnat de Igor Dodon.

540666102-358-2021-Raport-d… by ZUGO

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button