fbpx

doc, update | „Decizia este irevocabilă”. Cristian Rizea a rămas fără cetățenia R. Moldova și poate fi extrădat în România

(update 15:40) Cristian Rizea a negat că ar fi rămas fără cetățenia R. Moldova: „Cum e posibil să se spună în mod fals că am pierdut cetățenia? V-au mințit cu toții spunând că Rizea a pierdut cetățenia”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Dosarul cu cetățenia este la instanța de fond, în fază incipientă. Astăzi a fost un recurs la faptul că eu am cerut suspendarea acelui decret abuziv, făcut de Igor Dodon, pentru că nu am fost lăsat să candidez la alegerile din 11 iulie”, a declarat acesta.

Știrea inițială:

Cristian Rizea, fost deputat român, a rămas fără cetățenia R. Moldova și poate fi extrădat în România. Decizia a fost emisă de Curtea de Apel Chișinău astăzi, 29 decembrie. 

În document se arată că recursul depus de Cristian Rizea, împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău care i-a suspendat cetățenia R. Moldova, a fost respins. Decizia este irevocabilă.

549938857-CA-Rizea by ZUGO

ZUGO amintește că Cristian Rizea este acuzat că ar fi dobândit cetățenia R. Moldova cu abateri. Anterior, acesta a fost reținut în cadrul Penitenciarului nr. 13, însă a fost eliberat pe 2 mai. Motivul eliberării ar fi fost expirarea celor 180 de zile, timp în care o persoană poate fi reținută în vederea extrădării.

Rizea este dat în căutare internațională de Interpol din anul 2019, scopul fiind de arest și extrădare, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România. El este bănuit pentru un șir de infracțiuni, precum trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button