fbpx

doc | Cinci sate, sub Cod roșu de COVID-19 la Ocnița. Spitalul raional pregătește paturi de terapie intensivă

În cinci sate din raionul Ocnița a fost instituit Cod roșu de pericol pandemic. Este vorba despre Lencăuți, Gîrbova, Bârlădeni și Sauca.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În localitățile menționate sunt între 17 și 48 de îmbolnăviri active. Incidența cazurilor oscilează de la 104,1 la 343,5 la populația de 10.000.

Așadar, elevii trec la studii online, iar cercurile artistice și casele de creație nu vor funcționa. De asemenea, este sistată activitatea piețelor din orașele Ocnița, Otaci, dar și din toate celelalte localități ale raionului.

În orașul Ocnița nu va circula transportul urban de pasageri. De asemenea, autoritățile raionale alocă bani pentru ca, în contextul situației epidemiologice, să fie pregătite paturi de terapie intensivă la spitalul raional, dar și să fie procurat echipamentul de protecția necesar.

Precizăm că, potrivit informațiilor oficiale, de la debutul pandemiei în Republica Moldova, în raionul Ocnița s-au înregistrat 1364 de cazuri de infectare și 51 de decese provocate de COVID-19. Dintre persoanele care s-au îmbolnăvit, 1014 au fost vindecate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button