fbpx

doc | Au contribuit la rezolvarea problemelor statului. 77 de elevi și studenți vor primi burse de merit de până la 1525 de lei

Burse de merit pentru implicarea în soluţionarea problemelor social-economice ale statului vor primi 62 de studenți din instituțiile de învățământ superior și elevi din instituţiile de învăţământ profesional tehnic. Lista bursierilor a fost aprobată ieri de Guvern.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Câte 1525 de lei vor primi 12 studenți din instituțiile de învățământ superior, iar alți 30 de studenți vor beneficia de Bursa Guvernului în mărire de 1270 de lei. În valoare de 920 de lei este bursa „Gaudeamus” și va fi oferită pentru 20 de elevi din instituţiile de învăţământ profesional tehnic.

La bursele de merit au candidat studenţii şi elevii care au obţinut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 puncte în profilurile /domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept şi real (matematică, informatică, fizică, chimie, biologie) şi nu mai mică de 9,5 puncte, menționează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Candidaţii respectivi au fost selectaţi de către Comisia specializată, responsabilă de examinarea dosarelor studenţilor, aprobată prin Ordinul ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

La concurs au fost depuse 33 de dosare pentru Bursa Republicii, 68 pentru Bursa Guvernului și 28 pentru Bursa „Gaudeamus”.

Lista candidaților la Bursa Președintelui Republicii Moldova va fi înaintată șefului statului spre examinare. În listă au fost incluși 10 studenți și cinci elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic. Pentru studenți, Bursa Președintelui este de 1385 de lei, iar pentru elevi – de 1075 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button