fbpx

doc | Alertele de călătorie privind COVID-19, actualizate pentru patru state. Care sunt noile reguli

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) din R. Moldova anunță despre actualizarea alertelor de călătorie privind COVID-19 pentru patru state. Este vorba despre Azerbaijan, Georgia, India și Iran.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Conform documentului, R. Moldova a fost inclusă în lista statelor cetățenii cărora pot călători în Republica Azerbaidjan pe cale aeriană fără accept prealabil de la autoritățile locale. Totodată, la traversarea frontierei Republicii Azerbaidjan călătorii prezintă atât pașaportul de vaccinare cu minim 2 doze, cât și testul PCR valabil 72 de ore.

În Georgia, pot călători cetățenii din toate țările, dacă în timpul călătoriei pe cale aeriană prezintă la punctele de control, documentul care confirmă cursul complet de vaccinare cu orice tip de vaccin. Reguli de intrare pentru cetățenii nevaccinați ai R. Moldova: pot intra în Georgia pe calea aerului, terestră și pe cea maritimă dacă la punctul de control, urmează să prezinte un certificat de examinare PCR efectuat în ultimele 72 de ore; în a 3-a zi de ședere, aceștia sunt obligați să se supună examenului PCR pe cont propriu.

Toți călătorii care merg în India au obligativitatea de a transmite formularul de autodeclarare pe portalul online Air Suvidha (www.newdelhiairport.in) înainte de călătoria programată, încărca rezultatul testului PCR negativ COVID-19. Acest test trebuit să fie efectuat cu 72 de ore înainte de începerea călătoriei, depune declarația cu privire la autenticitate testului PCR, cu posibilitatea de a răspunde penal, în cazul în care se constată că este fals.

Toți pasagerii internaționali care călătoresc în India trebuie să descarce și să se înregistreze în aplicația Aarogya Setu.

Ținând cont de evoluția pandemică, Republica Islamică Iran nu eliberează vize turistice. Autoritățile Republicii Islamice Iran permit intrarea pe teritoriul statului a persoanelor care dețin vize valabile, şi respectiv certificatul la testul pentru COVID-19, care este obligatoriu.

Înainte de a planifica o vizită în Republica Islamică Iran se recomandă consultarea cu Ambasada R. Moldova la Baku sau misiunea diplomatică Republicii Islamice Iran.

Cetăţenii R. Moldova care se află pe teritoriul Republicii Islamice Iran în baza oricărui tip de viză pentru informația suplimentară legată de prelungirea valabilității vizei respective sunt rugaţi să contacteze Ambasada R. Moldova la Baku.

Articole asemănătoare

Back to top button