fbpx

Director ANRE: Benzina și motorina, mai scumpe de la 1 ianuarie 2023

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Veaceslav Untilă, a declarat că Începând cu 1 ianuarie 2023, se vor scumpi carburanții. Motivul scumpirii benzinei și motorinei este generat de creșterea cursului valutar și a prețului petrolului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marja specifică la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se va mări cu 20 de bani.

„O perioadă de vreo două săptămâni o să crească, apoi o să se stabilizeze din nou. Așa sunt vremurile. Prețurile nu cresc doar în Republica Moldova, dar și în toată lumea”, a spus Untilă în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

Marja specific comercială, de la 1 ianuarie 2023, va fi de 2,91 de lei, față de 2,61 de lei, cât este acum, din cauza scumpirilor de pe piață.

Diferențele vor fi nesemnificative, iar la pompă nu se va simți scumpirea, a spus Untilă.

Amintim că în perioada 24-26 decembrie, șoferii vor achita pentru un litru de benzină cu 13 bani mai mult decât în prezent – 22 de lei și 21 de bani. Iar pentru un litru de motorină, la fel, cu 13 bani mai mult – 23 de lei și 6 de bani.

Articole asemănătoare

Back to top button