fbpx

Deputat PAS, replică pentru Lavrov: Țara noastră nu acceptă „lecții de democrație” de la Rusia

Deputatul PAS Radu Marian a reacționat la declarațiile ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, care a afirmat că „țara sa va face totul pentru a proteja interesele populaţiei vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Țara noastră nu acceptă „lecții de democrație” de la Rusia, o țară în care drepturile omului sunt călcate în picioare, libertatea protestelor e interzisă, iar dictatura e la ea acasă.

Și spre deosebire de Rusia lui Putin, care invadează țări în mod barbar, Moldova pledează pentru rezolvarea conflictelor în mod pașnic”, se arată în mesajul lui Radu Marian.

Potrivit deputatului, „în Moldova fiecare cetățean, indiferent de limba pe care o vorbește și etnia sa, se bucură de toate drepturile și libertățile pe care le presupun o democrație”.

Amintim că, în iunie, Lavrov susţinea că Occidentul încearcă să transforme Republica Moldova în „a doua Ucraină”.

„Desigur, din R. Moldova se încearcă clar să se facă a doua Ucraină… Asemenea abordare din partea actualei conduceri a Moldovei este foarte semnificativă când anunţă că: «Începem procesul de aderare la Uniunea Europeană, o să vedem ce ne vor promite şi o să decidem dacă rămânem în Comunitatea Statelor Independente»”, a declarat el.

Totodată, Lavrov a învinuit atunci Chişinăul de cerşetorie în cazul livrării gazelor naturale.

Articole asemănătoare

Back to top button