fbpx

Deputat, după scandalul cu premiul de 360.000 de lei al directorului Moldatsa: Veniturile întreprinderii s-au prăbușit cu 60% în 2020

După ce deputatul Radu Marian l-a acuzat pe directorul Moldatsa că și-a oferit un premiu de 360.000 de lei, iar întreprinderea anunța că „premierea administratorilor întreprinderilor de stat este în competența  consiliilor de administrație”, parlamentarul afirmă că a făcut rost de rapoarte ale instituției. Potrivit lui, veniturile acesteia au scăzut în 2020 cu 60%.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marian susține că, în comparație cu 2019, când Moldatsa a încasat 193 de milioane de lei, în 2020 suma a fost de 77 de milioane. În același timp, el îi cere directorului întreprinderii, Veaceslav Frunze, să întoarcă banii,

„Am scris vineri despre decizia năstrușnică a șefului Moldatsa, Veaceslav Frunze, de a-și acorda un premiu în mărime 5 salarii de funcție (aproximativ 360.000 lei), pe lângă salariul lunar enorm de peste 70.000 de lei pe care îl primește. Între timp, am făcut rost și de rapoartele financiare ale acestei întreprinderi de stat. E dezastru! (…)

Pierderea netă s-a cifrat la -60,1 de milioane lei (în comparație cu un profit de 9,7 milioane în anul precedent). Chiar și așa, Frunze a decis că merită un premiu de câteva sute de mii de lei. I-am cerut directorului Frunze să întoarcă banii și să-i redistribuie controlorilor de trafic”, scrie Marian.

Articole asemănătoare

Back to top button