fbpx

Decizia care va schimba fotbalul: Ofsaidul automat va fi implementat la Cupa Mondială din 2022

FIFA va fi pregătită să implementeze un sistem automatizat de semnalizare a ofsaid-ului la Cupa Mondială, programată anul viitor în Qatar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunţul a fost făcut de antrenorul francez Arsene Wenger, care activează în prezent în cadrul Departamentului de dezvoltare globală a fotbalului din cadrul Federaţiei internaţionale, informează Reuters, citată de digisport.ro.

IFAB, instanţa care supervizează regulile fotbalului, aflată în subordinea FIFA, a anunţat luna trecută că va continua revizuirea regulii ofsaid-ului şi intenţionează să testeze o tehnologie care să permite luarea „semi-automată” a deciziilor, pentru a limita aşteptările lungi atunci când fazele controversate sunt revăzute de arbitrajul video (VAR).

Arsene Wenger spune că ofsaidul va fi anunţat direct arbitrului de tuşă de o tehnologie automată, la CM 2022 din Qatar.

Conform FIFA, tehnologia semi-automată de semnalizare a ofsaid-ului va furniza VAR informaţii suplimentare, înainte ca arbitrul să ia decizia finală.

Cu toate acestea, Wenger a afirmat că susţine tehnologia de semnalizare „automată” a ofsaid-ului, care să îl informeze direct pe arbitrul asistent dacă un jucător se afla în afara jocului.

„Cred că ofsaid-ul automat va fi gata pentru 2022″, a declarat fostul manager al lui Arsenal Londra, într-un interviu acordat cotidianul britanic The Times.

Wenger e convins că automatizarea detectării ofsaidului va elimina timpii morţi şi unele momente penibile.

„Insist foarte mult să avem ofsaid-uri automatizate, ceea ce înseamnă că semnalul este trimis direct la arbitrul de tuşă. În medie, timpul de aşteptare este în jur de 70 de secunde, iar uneori de un minut şi 20 de secunde. Este foarte important, pentru că vedem că multe celebrări (ale golurilor) sunt apoi anulate pentru situaţii marginale„, a adăugat oficialul francez, citat de Agerpres.

Luna trecută, fostul atacant olandez Marco van Basten a făcut apel la responsabilii cu regulile jocului să ia în considerare renunţarea la regula ofsaid-ului, spunând că fotbalului i-ar fi mai bine fără aceasta.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button