fbpx

De pe 1 decembrie CNAS nu va mai elibera certificate pe suport de hârtie. Autoritățile vor accesa electronic informațiile necesare

Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) informează că începând cu 1 decembrie subdiviziunile teritoriale (casele teritoriale de asigurări sociale) nu vor mai elibera certificate pe suport de hârtie pentru a fi prezentate la diferite instituții de stat. Toate informațiile vor fi stocate într-o bază de date electronică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autorităţile publice pot obţine informaţiile necesare prin accesarea datelor deținute de CNAS, cu suportul Agenţiei de Guvernare Electronică. Instituţiile solicitante vor interacționa pe o platformă tehnologică de schimb de date – MConnect.

Conform CNAS, accesarea in necesare prin acest sistem reduce povara administrativă asupra cetățenilor şi ajută la rezolvarea mai rapidă a problemelor acestora, asigurând o comunicare mai eficientă între autoritate şi beneficiarii săi.

Cetățenii vor oferi autorităților publice datele personale o singură dată, iar instituțiile publice le vor utiliza pentru prestarea serviciilor. În același timp, solicitanţii vor avea posibilitatea de a obține în continuare de la CNAS sau de la subdiviziunile teritoriale (CTAS) certificate pentru prezentarea lor peste hotarele țării.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button