fbpx

De la FISC, la CNA. Două angajate au ajuns pe mâna ofițerilor după ce ar fi estorcat 40.000 de lei pentru a aplica o amendă mai mică

Două angajate al Serviciului Fiscal de Stat (SFS) sunt cercetate penal de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurori într-un dosar de corupere pasivă. Acestea ar fi estorcat 40.000 de lei de la un agent economic pentru a-i aplica o amendă mai blândă, în urma controlului efectuat. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit materialelor cauzei, suspectele  ar fi pretins de la directorul financiar al unei companii mită în valoare de 40 000 de lei. Ele ar fi promis că vor aplica o amendă mai mică întreprinderii pentru încălcările fiscale depistate.

Ulterior, persoana de la care s-au cerut banii s-a plâns la direcția securitate internă a SFS, iar responsabilii au sesizat CNA în ordinea prevăzută de lege.

Pe acest caz a fost inițiată urmărire penală pentru corupere pasivă, iar în această dimineață ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții la birourile de serviciu și domiciliile bănuitelor. În urma acțiunilor de anchetă, una dintre angajate a fost reținută pentru 72 de ore, iar alta urmează să fie cercetată în stare de libertate.

Dacă vor fi găsite vinovate, suspectele riscă cel mult 10 ani de pușcărie. La fel, ele ar putea fi obligate să plătească amenzi în valoare de până la 8000 de unități convenționale și ar putea fi private de dreptul să ocupe anumite funcții pentru o perioadă de la șapte la 10 ani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button