fbpx

De ce scad prețurile la carburanți? Explicația ANRE

Săptămâna 1.08.2022-7.08.2022 reprezintă cea de-a șaptea săptămână consecutivă de scădere a prețurilor de comercializare cu amănuntul la benzină și cea de-a șasea pentru motorină. În perioada respectivă, prețurile au scăzut cu o medie săptămânală de 0,95 lei/litru la benzina COR 95 și de 0,97 lei/litru la motorina standard, informează Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru următoarele trei zile, 6.08.2022-8.08.2022, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite de către ANRE la nivelul de:

  • 27,27 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 19 bani);
  • 26,66 lei/litru – pentru motorina standard (- 8 bani).

Scăderile prețurilor de comercializare a carburanților se datorează în continuare diminuării cotațiilor Platts la produsele derivate din petrol înregistrate la bursele internaționale.

„ANRE garantează consumatorilor corectitudinea prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, calculate conform formulei stabilite în rezultatul modificărilor legislative din august 2021 și asigură monitorizarea respectării nivelului acestora de către toate companiile din sector”, comunică instituția.

Articole asemănătoare

Back to top button