fbpx

Dacă nu încarci certificatul de vaccinare pe pagina web, stai în carantină. Noi reguli de intrare în Germania, impuse moldovenilor

Începând cu 19 septembrie 2021, Republica Moldova a fost introdusă în categoria statelor cu incidența ridicată a noilor cazuri de SARS-CoV-2 (Hochrisikogebiet), elaborată de Germania. Așadar, unii cetățeni țării noastre se pot deplasa în regiune, însă există mai multe condiții, iar pentru alții deplasările vor fi restricționate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Intrarea în Germania este permisă persoanelor vaccinate cu unul dintre serurile omologate la nivelul Uniunii Europene, care se regăsește pe pagina web a Institutului Paul Ehrlich. De la imunizare cu schemă completă trebuie să treacă cel puțin 14 zile.

Persoanele vizate urmează să se înregistreze online, pe pagina www.einreiseanmeldung.de, comunicând toate datele personale. Ulterior, acestea vor primi un document de confirmare în format PDF, care trebuie imprimat și prezentat la solicitarea autorităților germane.

De asemenea, pentru a evita obligativitatea carantinei, moldovenii urmează să încarce dovada vaccinării pe pagina web menționată. În caz contrar, persoana va fi impusă să stea în carantină până la prezentarea dovezii vaccinării în modul stabilit de autoritățile germane.

Pentru persoanele care nu sunt vaccinate complet, intrarea în Germania este permisă doar dacă există motive care pot fi certificate la intrarea în țară, printre care:

  • deținerea permisului de ședere/domiciliul legal;
  • contract de muncă în domenii precum cele ale sănătății, industriei alimentare, transportului de mărfuri;
  • reuniune familială (soț/soție/copii minori). Pentru reîntregirea familiei, ca măsură primară, este nevoie să fie respectată procedura legală, realizată prin misiunile diplomatice ale Republicii Federale Germania acreditate în străinătate;
  • tratament medical, dacă există o confirmare de la doctor și dacă viața pacientului este în pericol. Persoana care urmează a fi tratată poate fi însoțită de până la două persoane;
  • studii, în cazul în care instituția de învățământ insistă asupra prezenței fizice a elevului/studentului, având în vedere trecerea temporară la regimul online de învățământ.

Precizăm că la intrare în Germania urmează să fie prezentat un test PCR sau antigen negativ pentru infecția SARS-CoV-2 (de la 12 ani), efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea deplasării, în limba germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button