fbpx

Curtea de Apel a dat dreptate CEC-ului în privința secțiilor de votare din regiunea transnistreană. Decizia va fi contestată

Curtea de Apel Chișinău a dat dreptate Comisiei Electorale Centrale (CEC) în privința suplinirii secțiilor de votare în regiunea din stânga Nistrului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei de la PPDA nu sunt de acord cu majorarea operată de Comisia Electorală Centrală în privința secțiilor de votare din stânga Nistrului.

„Platforma DA a contestat decizia CEC privind majorarea numărului secțiilor de votare în regiunea Transnistreană, inclusiv în zone necontrolate de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, dar instanța a declarat cererea inadmisibilă. În acest context Platforma DA va contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție și va cere sancțiuni disciplinare pentru judecătorii care au examinat această cauză”, se arată în comunicatul PPDA.

Amintim că, pe 5 iunie, membrii CEC au decis ca pentru parlamentarele din iulie, pentru locuitorii din regiunea transnistreană să fie amenajate cu două secții de votare mai mult decât la prezidențialele din 2020. Așadar, în regiunea transnistreană vor fi deschise 44 de secții de vot.

Articole asemănătoare

Back to top button