fbpx

Curtea Constituțională are doi judecători noi. Cine sunt candidații aleși de Guvern?

Cei doi judecători noi ai Curții Constituționale, desemnați de Guvern, au fost aleși astăzi. Fotoliile CC, deci, urmează a fi ocupate de Liuba Șova și Nicolae Roșca.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Judecătorii vor activa în această funcție timp de șase ani, a precizat prim-ministra Maia Sandu. Decizia a fost luată astăzi, astfel încât candidații numiți de Guvern și Parlament să depună jurământul.

Liuba Șova – candidata cu cel mai mare punctaj în concursul Guvernului. Aceasta a activat în calitate de lectoră a Catedrei Drept Constituțional și Drept Administrativ de la USM. Judecătoarea a fost consiliera președintelui CC în perioada 2005-2007.

Nicolae Roșca – locul patru în concurs. Acesta este avocat, profesor universitar și șef de catedră la Facultatea de Drept a USM. Judecătorul a realizat mai multe publicații științifice și didactice în drept. El a mai fost membru al Consiliului de Experţi a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, al Comisiei de Licenţiere a Activităţii Notariale ș.a.

De menționat că, în cadrul CC, activează șase candidați: doi aleși de Parlament, doi – de Guvern şi alții doi – de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Articole asemănătoare

Back to top button