fbpx

Cum faci o profesie din pasiunea pentru jocuri?

Jocurile video sunt unul dintre cele mai populare hobby-uri din întreaga lume. Totuși, de-a lungul celor 50 de ani de existență, au fost și sunt considerate activități care distrag atenția de la învățat sau lucru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Puțini văd avantajele acestei ocupații care poate pune baza unei cariere de succes în industria jocurilor. Ca orice alt domeniu, dezvoltarea unui joc are nevoie de specialiști.  

Episodul 4 de la Campus, proiect dedicat profesiilor din industria IT, este decodată industria jocurilor. Iată cum să înțelegi dacă ți se potrivește meseria:

 • Îți place să analizezi fiecare joc în parte, să înțelegi cum a fost construit.
 • Încerci să dezvolți singur sau cu prietenii mici jocuri.
 • Desenezi și creezi personaje doar cu un creion și o foaie.
 • Ai caiete și schițe întregi cu scene pentru un joc.
 • Ești la curent cu cele mai noi și în vogă jocuri.
 • Stai pe diverse forumuri dedicate game dev-ului.
 • Ești un membru activ al comunităților locale și virtuale.
 • Ești un jucător înrăit.

Îți ia trei-patru luni să înveți lucrurile de bază pentru a deveni un game developer sau designer, dar mai întâi  asigură-te că dezvoltarea jocului este pasiunea ta de ani buni.

Află tot în acest video:

 • Ce joburi și oportunități oferă industria?
 • Ce competențe umane și tehnice sunt necesare?
 • Care sunt instrumentele de lucru?

Experiența de lucru sau studiile superioare nu sunt obligatorii. Nici vârsta nu este un impediment pentru industria dată. Cei mai înrăiți fani încep să dezvolte jocuri încă din copilărie. După cum ai înțeles, experiența de jucător este necesară și face diferența. 

CAMPUS este platforma unde vei descoperi lecții scurte în format video despre profesii și industrii. Astăzi, mai mult ca oricând, calea către următoarea ta carieră va fi plină de circuite. Atunci când nu știi ce îți va aduce viitorul sau când drumul tău ales ia o întorsătură neașteptată, este logic să explorezi cât mai multe și diverse opțiuni.  

Bine ai venit în CAMPUS, hai să descoperim împreună opțiunile de carieră.
Timpul pentru a începe este acum – dar nu merge singur.

Proiect marca EduTolk, susținut de Crunchyroll, finanțat de Swiss Cooperation in Moldova prin Optim Project Abonați-vă la canalul EduTolk pe Youtube pentru a urmări și interviuri scurte cu oameni din domeniu.

 

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button